Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Demodag Boomkwekerij

september 14, 2022 @ 10:00 - 16:00

Gratis

Heeft u de bodemdag niet kunnen bezoeken dit jaar, bekijk de compilatie van deze dag online

De resultaten van de aanpak binnen het project Leve(n)de Bodem Brabant, die op dit perceel in 2019 is gestart zijn toegelicht aan de hand van een poster.

Heeft u vragen over onderdelen die in de compilatie besproken of op de poster getoond worden, neem contact op via info@levendebodem.nl met Eugène van Abeelen, die vanuit Delphy het demobedrijf begeleidt.

 

Delphy organiseert woensdag 14 september 2022 weer een Bodemdag Boomkwekerij bij Boomkwekerij Marcel Michels in Hilvarenbeek. De dag wordt gehouden in het kader van de projecten Leve(n)de Bodem Brabant en Schoon Water voor Brabant. In deze projecten ligt de focus op optimalisatie van bodem en bodemleven en mechanische onkruidbestrijding. Daarnaast is het vorm geven van een weerbare teelt door inzet van plantversterkers in Prunussen ook een belangrijk item bij enkele proeven.
Plantversterkers die in een spuitproef liggen zijn o.a.: Haifa Wall Up S (20%Si), Haifa Stim Booster (aminozuren), Optima leaf Si , Hicure, Taegro, Zwavel 80 bladmeststof en Serenade.
Tijdens de demodag zijn de eerste resultaten van deze Delphy proeven op het veld te zien.

Tijdens het bezoek worden deelnemers in groepen rondgeleid langs verschillende demo’s en proeven die zijn aangelegd om het belang van een goede bodemstructuur, plantgat bemesting en druppelbevloeiing te tonen. Daarnaast wordt mechanisatie techniek op het gebied van onkruidbestrijding gedemonstreerd. Al deze ontwikkelingen dragen bij aan een weerbare teelt met een optimale bemesting met behoud / stimulering van bodemleven en het beperken van de belasting van grond- en oppervlaktewater.

Deelnemen

Voor deelname aan de dag meldt u zich aan met het online aanmeldformulier waarop u kunt aangeven welk tijdsblok (10.00-12.30 uur of 13.30-16.00 uur) uw voorkeur heeft. Bezoek kan ook meetellen voor de verlenging van de spuitlicentie (categorie Teelt, licentie Uitvoeren en Bedrijfsvoeren).

Meer informatie
Voor meer informatie over de demodag kunt u terecht bij Eugène van Abeelen, per email of mobiel 06 53 94 60 72.


Wilt u via de e-mail op de hoogte gehouden worden van de Bodemdag op 14 september?
Stuur dan een e-mail naar: boomteelt@delphy.nl o.v.v. Bodemdag 2022

Gegevens

Datum:
september 14, 2022
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Delphy Boomteelt
Telefoon:
+31 (0)411 65 25 25
E-mail:
e.vanabeelen@delphy.nl
Site:
www.delphy.nl

Locatie

Boomkwekerij Marcel Michels demodag
Klein Westerwijksestraat 11
Biest Houtakker, Brabant 5084 HN Nederland
+ Google Maps
Site:
www.levendebodem.nl